Skip to content

Paul Feld

Paul Feld begon zijn toneelcarrière in zijn middelbare schooltijd: hij schreef onder meer de avondvullende voorstelling Adelaar Bedelaar, in 1976 uitgevoerd door leerlingen van het St. Maartenscollege in Voorburg.

Feld is afgestudeerd als literatuurwetenschapper aan de Universiteit Utrecht en als regisseur aan de Theaterschool in Amsterdam. Hij is sinds 1989 verbonden als artistiek leider aan Growing up in Public en regisseerde ruim 50 toneelvoorstellingen– vaak met live muziek en een actueel, documentair gegeven als uitgangspunt.

Feld schreef zo’n 30 toneelteksten, als mede enkele televisiescenario’s en een radiodrama. Er verschenen van zijn hand twee bundels met toneelteksten Zes burgerlijke drama’s, uitgeverij it&fb, 1999 en Dat Verhaal met die Glazenwasser en andere feitelijke drama’s, uitgeverij it&fb, 2005.

Sinds 2009 is hij voor enkele dagen per week verbonden aan de Stichting Vrede van Utrecht, als inhoudelijk coördinator van het programma dat in 2013 driehonderd jaar Vrede van Utrecht viert.