Skip to content

Voorstellingen

Seizoen 2017-2018, 2018-2019
De Eeuw van Ariane

Wat doe je als je tijdens de verbouwing van je pas gekochte, 80 jaar oude binnenvaartschip een doos met
liefdesbrieven vindt? Een heimelijke correspondentie uit de jaren 70 tussen een schippersdochter en haar verkering, verstopt achter de betimmering van één van de bedsteden. Daniël Lehmann, mede-oprichter van Ausdauer en eigenaar van de ROAN, ging op zoek naar de brievenschrijvers en leerde zo niet alleen de bijzondere geschiedenis van het schip kennen, maar ook het verhaal van schippersdochter Ariane en haar vader.

 

 

Seizoen 2017-2018
ROAN

In de aanloop naar de première van locatievoorstelling De Eeuw van Ariane maakt Ausdauer speciaal voor de Rotterdamse wijktheaters ROAN. Tijdens deze bijzondere avonden vol muziek en meeslepende scheepsverhalen over het leven aan boord van MS ROAN nodigt Ausdauer ook gasten uit die vol vuur zullen vertellen over schepen, geschiedenis en Rotterdam.

 

 

 

Seizoen 2018-2019
Die Mauer

Er is dertig jaar verstreken sinds in 1989 de Berlijnse muur viel. In Die Mauer kijkt Ausdauer terug op het tijdvak dat volgende en waarin alles anders werd. We vertellen in Die Mauer het verhaal van de stille secretaresse Galina die in werkelijkheid ’s werelds meest gevreesde Russische geheim agente is met de bijnaam ‘die Mauer’. We ontdekken hoe achter de kale muren van Galina’s Berlijnse kantoortje een duistere, schaduwrijke ‘deep state’ onderwereld schuilgaat die door de gebeurtenissen in november 1989 totaal wordt verrast. We komen terecht in een spannend film noir spiegelpaleis van dubbelspionnen en fatale vrouwen waarin door de chaos aan het einde van de Koude Oorlog niets meer is wat het lijkt.

 

Archief

Seizoen 2015-2016, 2016-2017
The God Squad

The God Squad vertelt het verhaal van Trinity, een jonge vrouw die 16 juli 1945 om 5:30 uur ‘s ochtends wordt geboren in de woestijn van New Mexico. Precies op dat moment vindt enkele kilometers verderop de test met de eerste Amerikaanse atoombom plaats. Een gebeurtenis die de rest van haar leven zal bepalen. In The God Squad versmelten muziek, tekst en spel tot een geestige en meedogenloze kijk op de mens en de moderne geschiedenis.

Klik voor meer informatie over:

de voorstelling

de spelers

tekst en regie

speellijst

fondsen

 

Seizoen 2013-2014, 2014-2015
l’Histoire du Diable

In l’Histoire du Diable neemt een vriendelijk ogende verpleegster je mee in haar bizarre levensverhaal dat je van Sarajevo 1914 meevoert langs de fronten van de Eerste Wereldoorlog naar Parijs in nazi-tijd. En passant maken we de uitvinding van de bh mee, de liefdesgeschiedenis van Stravinsky en Coco Chanel en wordt er een driftig baby’tje geboren met de naam Lucifer. Onderwijl speelt een band van revaliderende soldaten verbeten en vol hartstocht alsof de duivel hen op de hielen zit.

Klik voor meer informatie over:

de voorstelling

de spelers

tekst en regie

speellijst

fondsen