Skip to content

ROAN

In de Rotterdamse museumhaven ligt een bijzonder schip: de ROAN. Gebouwd in 1929 voer het schip kriskras door Europa en zag het traag de twintigste eeuw aan zich voorbij trekken. Toen Daniël Lehmann, medeoprichter en bassist van Ausdauer, in 2007 de ROAN kocht vond hij tijdens de verbouwing een doos met liefdesbrieven. Een heimelijke correspondentie uit de jaren 70 tussen een schippersdochter en haar verkering, verstopt achter de betimmering van één van de bedsteden. Ausdauer ging op zoek naar de brievenschrijvers en leerde zo niet alleen de bijzondere geschiedenis van het schip kennen, maar ook het verhaal van schippersdochter Ariane en haar vader.

ROAN vormt de opmaat voor de locatievoorstelling De Eeuw van Ariane. Het belooft een bijzondere avond te worden vol prachtige muziek en meeslepende scheepsverhalen, speciaal gemaakt voor de Rotterdamse wijktheaters. Ausdauer nodigt iedere avond een Rotterdamse gastspreker uit die vol vuur zal vertellen over het leven op de binnenvaart of de geschiedenis van de scheepsbouw.

tekst: Enne Koens regie: Genio de Groot spel: Gabby Bakker Arend Brandligt muziek: Jasper le Clercq – viool, Andreas Suntrop – gitaar, Daniël Lehmann – contrabas, Annette Schenk – klarinet.

ROAN wordt ondersteund door: Stichting Bevordering van Volkskracht, de Erasmusstichting en de Van Capellen Stichting.