Skip to content

Spelers

Gabby Bakker (1968) studeerde als actrice af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 1992. Na een aantal jaren besloot ze verder te studeren aan het Conservatorium van de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, zang, lichte muziek. Sinds haar afstuderen is ze werkzaam als actrice en zangeres in verschillende (muziek)theaterproducties.

Bakker werkte lange tijd vast bij theatergroep Aluin uit Utrecht waar ze vooral veel klassiekers speelde. Ook is ze een regelmatig terugkerende gast bij muzietheatergezelschap het Filiaal uit Utrecht. Tevens maakte Bakker een aantal eigen muziektheatervoorstellingen. Naast het spelen en maken van eigen voorstellingen regisseert ze af en toe kleine voorstellingen met jonge makers, zoals “Was het leven maar een kostuumdrama” van Hiske Eriks. (Fringe 2015)

Bakker werkt(e) met o.a. Het Rotterdams Philharmonisch, Ramses Graus, Helmert Woudenberg, Monique Corvers, Pieter Kramer, Loes Luca, Harry Piekema, John Buijsman, Keimpe de Jong, Andreas Suntrop, Jasper le Clercq, Daphne de Bruin, Paul Feld, Erik Snel en Jan Ritsema. Al geruime tijd geeft Gabby Bakker lessen aan acteurs in opleiding van de HKU, DOX, Codarts. Binnenkort ook aan de Jeugd theaterschool in Rotterdam.

Ook staan er inmiddels een aantal muzikale projecten met kinderen op de lijst van werkzaamheden.

*Voor de Vrijstaat is er een CD gemaakt Liedjes van Liefde, met, van en door kinderen van Basisschool de Achtbaan, Leidsche Rijn. Bakker begeleidde de kinderen in het muzikale proces en schreef samen met Andreas Suntrop de 10 tracks.
*Voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest schreef, regisseerde en speelde  ze een jeugdvoorstelling voor groepen 7 & 8. ‘Van Mozart tot…’ Deze ging in 2015 succesvol in premiere en blijft de komende 4 jaar op het programma staan.
*Voor  OBS de Vierambacht, Rotterdam, heeft ze met de groepen 6 i.s.m. Andreas Suntrop het lied MASKER gemaakt en daarbij een clip opgenomen. De kinderen zijn van begin tot eind betrokken geweest bij het tot stand komen ervan.
*Momenteel is de voorstelling In Loving Memory in de maak. Een coming of age verhaal in 10 liederen. Wordt verwacht in 2017

Naast alle activiteiten in het theater zingt ze in/met verschillende formaties en bands waaronder frau bakker, The Great Gallery, Trio Brock, Linnenman en Stetson.

Annette Schenk (1977, Barsingerhorn) ontdekte op 7-jarige leeftijd de klarinet en daarmee de muziek. Dit bracht haar via de plaatselijke harmonie naar het Conservatorium van Alkmaar en volgens het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde zij in 2003 af bij Sjef Douwes en volgde zij basklarinetlessen bij Tom Sieuwerts.

Tijdens haar studie aan het Koninklijk Conservatorium leerde zij veel componisten kennen en ging zij zich in toenemende mate bezig houden met hedendaagse muziek. Vanuit deze richting kwam zij, mede dankzij haar tijd bij ensemble SOIL, bij het muziektheater terecht. Zij speelt sindsdien in veel verschillende ensembles en samenstellingen, waaronder theaterorkest Max Tak, ensemble BloedRoood, ZT Hollandia en het Residentie Orkest. Zij werkt(e) samen met regisseurs als Johan Simons, Paul Feld, Marcel Sijm en Paul Koek. In 2010 liep zij stage (dramaturgie) bij de voorstelling Tuin van Holland van Toneelgroep De Appel. Tot op heden is zij betrokken bij dit gezelschap als secretaris van Stichting Vrienden van de Toneelgroep De Appel.

Annette heeft samen met echtgenoot Daniël Lehmann de artistieke leiding over het door hen in 2011 opgerichte muziektheatergezelschap Ausdauer. Naast haar werkzaamheden als klarinettist en artistiek leider is Annette als klarinetdocent nauw betrokken het Residents project van het Residentie Orkest. Via dit leerorkest-traject voor kinderen met een sociale achterstand geeft zij les op basisscholen in de Haagse Schilderswijk, Transvaal en Escamp.

Gevoed door een grote nieuwsgierigheid naar de wereld om haar heen besloot Annette in 2006 Geschiedenis te gaan studeren aan de Universiteit van Leiden. Dit resulteerde in veel nieuwe kennis, bijzondere vrienden en oneindig veel prachtige boeken. De komende jaren hoopt zij het lezen van al deze boeken te kunnen blijven combineren met het maken van muziektheatervoorstellingen met Ausdauer en het lesgeven aan de kinderen uit de Schilderswijk.

Daniël Lehmann (1966) begon op achtjarige leeftijd vioollessen te volgen en schakelde op zijn zestiende over op de contrabas. In 1992 voltooide hij zijn studie contrabas aan de jazzafdeling van het Rotterdams Conservatorium waar hij studeerde bij Koos Serierse en Hans Krul. Van 1998 tot 2000 studeerde hij compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gilius van Bergeijk and Diderik Wagenaar.

Na vooral actief te zijn geweest in de jazz-scene, begon hij in 2001 zijn carrière als specialist in de Argentijnse tango door deel uit te gaan maken van Sexteto Canyengue. Met deze groep heeft hij vier jaar lang de wereld rond getoerd. Tijdens zijn bezoeken aan Buenos Aires nam hij lessen bij Horacio Cabarcos, een vermaard tango bassist, en in 2003 startte hij als hoofdvakdocent tango contrabas aan het Rotterdams Conservatorium.

Naast het spelen van jazz en tango nam Daniël deel aan verschillende muziektheaterprojecten met onder andere Quirine Viersen, Jenny Arean, Willem Nijholt, René Groothof, Herman van Veen, Peter Brunt, het Terem Kwartet (St. Petersburg), Residentie Orkest, Concertgebouw Kamerorkest en NFO. Van 2006 tot en met 2009 maakte hij deel uit van muziektheatergroep Max Tak.

Jasper le Clercq (1970) studeerde aan het Rotterdams Conservatorium viool lichte muziek.
Hij werkt(e) met het Ro Theater, La Pat, Patricio Wang, Winanda del Sur, Marc van Vught, Bart van Dongen, Martin Fondse, John Buijsman, Growing Up in Public, Theater Oostpool.

Hij was/is als improviserend violist verbonden aan het Vogelkwartet (impro), Bite the Gnatze (country-freejazz), Elastic Jargon, Kijkshock, New Niks, ZAPP4 waarmee hij verscheidene platen opnam, en heeft zijn eigen kwartet. Met verschillende groepen toerde hij door Europa, Nederlandse Antillen, Chili, Rusland, Japan, Hongarije, USA en Canada.
Zapp4 won in 2005 de Anton Kersjes Prijs.

Jasper le Clercq arrangeerde en componeerde voor de Nits (‘Wool’ en ‘Les Nuits’), Kane, Mimezine, NPS (Paradiso Live), verscheidene films, voor de kinderdansvoorstelling ‘Wie is er bang voor’ van de Meekers en voor Growing Up in Public (‘El Niño’ (2004) en De Grote Anton Mussert Show (2006)). Hij maakte verscheidene theatervoorstelling/installaties; ‘10.00 UUR’ in het ‘Tijdbedrijf’ van Sanders Geluk , ‘De Nieuwe Soberheid’ en Tocht der Verloren Wormen, met dezelfde groep. In samenwerking met De Fatale Meisjes maakte Jasper le Clercq de hoorspelen ‘Sluimer’ en ‘De Verhalen van de Voorbank ‘ dat op Crossing Border en Noorderzon heeft gestaan.
Ook werkte Jasper mee aan DeDing een voorstelling van Stichting VogeltjeVogeltje, en componeerde hij samen met Oene van Geel ‘Feeks’ een bewerking van The Taming of the Shrew van Shakespeare i.s.m. Holland Opera. → website

Andreas Suntrop (1966) studeerde jazz/lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Joe Pass, Jim Hall, Klaus Flenter en Ben de Bruyn. Hij speelt in verschillende Jazz-formaties, waaronder New Niks, het Jasper le Clercq 4, Busy, Busy, Busy, Polder, GAP, het Elizabeth Simonian 5, met singer-songwriter Vera v.d. Poel, in het Tango trio Capital Tango en een Tom-Waits muziektheater-programma met The More The Mary. Daarnaast vormt hij samen met Gabby Bakker en Keimpe de Jong muziek+verhalen-trio Brock. Naast composities voor verschillende muziekformaties schrijft en speelt hij ook voor en in het theater. Hij werkte o.a voor het RO theater, Stichting De Rotterdam Connectie, theatergroep Aluin, Growing Up In Public.

Samen met John Buijsman en Keimpe de Jong maakte hij de afgelopen 5 jaar verschillende muziektheatervoorstellingen, waaronder Een Nacht uit het leven van de stad, Public Animal, Buk, de Broekneus, Het Misverstandt, Hark en Sleg, Het uur van het konijn en Het alziend oor. Met actrice Daphne de Bruin en regisseur Paul Feld maakte Andreas de voorstellingen The bitch, in bed with Macbeth en Mrs. God.

Verder werkt(e) Andreas met onder anderen Carel Kraayenhof, Eric Vloeimans, Pieter de Mast, Keimpe de Jong, John Buijsman, Mimezine, Oene van Geel, Arend Niks, Mijke Loeven, Vera van der Poel, Elizabeth Simonian, Maarten Ornstein en Zapp4.